top of page
Hilde die onder een boog van ballonnen springt

De mooiste, lekkerste en meest originele ijscreatie van Nederland is de Mille - Tuille van PATRIJS | Patisserie & IJs in Harderwijk. Vandaag 6 maart vond de IJs-vakwedstrijd 'de Gouden IJscreatie plaats tijdens de vakbeurs Bakkersvak/IJsvak in Evenementenhal Gorinchem. Hilde van Maanen nam het in een spannende live wedstrijd op tegen 12 vakgenoten en won! 

Naast de titel 'Gouden IJscreatie 2023' ontvangt PATRIJS de nominatie voor IJssalon van het jaar 2023.

Jaarlijks neemt de top van Nederland deel aan deze IJsVak-Wedstrijd. Dit jaar gingen 12 ijsbereiders de strijd aan met elkaar. Bij de Gouden IJscreatie worden de deelnemers uitgedaagd binnen 6 minuten, vier identieke ijscoupes te maken. Dit doen zij op het wedstrijdpodium in het zicht van een kritische vakjury, publiek en kinderjury.

Een spannende race tegen de klok

gouden ijscreatie 

Logo van gouden ijscreatie 2023

De ijscreatie is gebaseerd op de millefeuille, duizend laagjes bladerdeeg zoals bij een tompouce. Het ontwerp is eigenzinnig maar ook verfijnd en je wilt direct je lepel erin zetten om alle lagen knapperigheid te doorbreken.

De tuille is niet zo flaky zoals bij bladerdeeg, maar wel super crunchy en wordt afgewisseld met dunne scherven chocolade.

Daartussen vind je romig stracciatella roomijs, licht frisse sorbets van pure chocolade uit Tanzania en bloedsinaasappel. Bedolven onder een cacao crumble onthult zich een lichte geroosterde chocolade ganache en in combinatie met aromatische toetsen van bergamot waan je je in de zevende hemel. Het geheel is afgewerkt met olijfolie, basilicum & fingerlime (die doet denken aan kaviaar van limoen)

Deze heerlijke ijs creatie is nu verkrijgbaar in de salon bij PATRIJS | Patisserie en IJs in Harderwijk.

PATRIJS gouden ijscreatie Hilde van Maanen

mille - tuille

Nominatie ijssalon van het jaar

De winnaarsbeker heeft al een mooi plekje in de ijssalon. Maar PATRIJS | Patisserie en IJs is nog niet klaar met de competitie. Voor ons team breekt nu een spannende tijd aan, als een van de zes genomineerden voor IJssalon van het Jaar. In de komende maanden worden wij bezocht door een mystery guest en wordt de zaak onderworpen aan een grondige hygiënecheck. Wanneer we de mystery guest en de inspecteur mogen verwachten, is natuurlijk een verrassing. De winnaar wordt medio juni bekendgemaakt.

Spannend...

ijssalon van het jaar

lemon merengue taartjes

- Schrijf je in voor de nieuwsbrief-

We houden je graag op de hoogte

Dank voor het inschrijven!

bottom of page