top of page
Zoeken

Een taartentafel vol zoete verleidingen voor jouw gasten.

Ga jij binnenkort trouwen, heb je een jubileum te vieren of heb je een andere reden voor een feestje en wil je flink uitpakken? Wees origineel en kies voor een feesttafel vol taart en gebak voor jouw gasten. Wat dit precies is, dat vertellen we je hieronder.


De taartentafel, het alternatief voor de traditionele bruidstaart


Een bruiloft wordt vaak gezien als een van de belangrijkste dagen uit je leven. De voorbereiding vergt vaak meer dan een jaar. Alles moet piek fijn in orde zijn, zowel voor jezelf als voor je gasten. Na het uitzoeken van de perfecte locatie en de jurk is ook de bruidstaart een belangrijk onderdeel. Maar voor welke taart kies je? Wat vind jij lekker en wat vinden je gasten lekker? Een traditionele bruidstaart bestaat vaak uit uit meerdere etages, bedekt met fondant of marsepein. Vaak wordt er gebruik gemaakt witte tinten met verfijnde (suiker) decoraties.


De eerste hap van de bruidstaart staat symbool voor de zoetheid van het leven. Maar waarom zou dit met een grote witte taart moeten? Wij pakken het anders aan en breken hiermee met de traditie. Wij maken geen traditionele bruidstaarten, maar vinden het leuk om eens iets anders te doen. Het is belangrijk dat zowel jij als de gasten op de mooiste dag van je leven optimaal kunnen genieten. Dus waarom zou je dan kiezen voor één taart met één smaak, als je ook voor een tafel vol taarten met verschillende smaken kunt kiezen? Wat ons betreft is de keuze dan snel gemaakt. Niet alleen ziet het er fantastisch uit, maar het is daarnaast ook lekker én praktisch. Zo is er ook gelijk rekening gehouden met verschillende dieetwensen.


Een tafel met diverse taarten van Patrijs Harderwijk
Taartentafel van Patrijs

De voordelen van een taartentafel


Naast dat de taartentafel een origineel alternatief biedt voor de traditionele bruidstaart, ziet het er ook nog eens fantastisch uit. Al die diverse taarten met verschillende kleuren en versieringen maakt het tot een feestelijk geheel. Daarnaast kan elke gast zelf kiezen welke taart hij/zij neemt en is de kans dus groter dat de gast de taart lekker vindt. Ook dieetwensen ondervang je hiermee gelijk, er is voor ieder wat wils! Ook de prijs is een stuk vriendelijker dan een "echte" bruidstaart. Waar je voor een traditionele bruidstaart al snel 400 euro kwijt bent, ben je met een taartentafel een stuk goedkoper uit. Wil jij weten hoeveel taarten je nodig hebt voor een mooie tafel en wat de prijs is? Neem dan hier contact met ons op.Taarten gecombineerd met overheerlijke patisserie


We snappen dat er zoveel lekkers is om uit te kiezen. Daarom kun je taarten ook combineren met kleinere patisserie. Je kunt de feesttafel helemaal naar eigen keus indelen. En zo kun je voor het aansnijden bijvoorbeeld voor een wat kleiner taartje kiezen, zodat het eleganter eruit ziet. Ook aan de jongere gasten is gedacht. Die kunnen bijvoorbeeld heerlijk van een lolly of macaron genieten.De taartentafel voor verjaardagen en jubilea


Natuurlijk is een bruiloft niet de enige reden om een mooi versierde tafel met taarten te presenteren aan je gasten. Ben je jarig om heb je iets anders om te vieren, denk dan aan een mooie taartentafel. Dat is weer eens iets anders dan een slagroomtaart met kaarsje. Wil je de taart toch een laten personaliseren? Dat kan! Bij je bestelling kun je de personalisering doorgeven.7 tips voor de ideale taartentafel


  1. Thema's: Kies een specifiek thema voor je taartentafel, zoals vintage, tropisch, boho of glamoureus. Zorg ervoor dat de taarten en desserts passen bij het gekozen thema en decoreer de tafel met bijpassende accessoires, zoals bloemen, linten of vintage servies.

  2. Verschillende smaken: Bied een verscheidenheid aan taarten en desserts met verschillende smaken aan, zodat er voor elk wat wils is.

  3. Mini-patisserie: Voeg naast taarten ook mini-patisserie toe aan de tafel, zoals cupcakes, macarons, cakepops, petit fours of mini-taartjes. Deze kleine lekkernijen zijn niet alleen schattig om te zien, maar bieden ook gasten de mogelijkheid om van meerdere smaken te genieten.

  4. Decoratieve accenten: Maak gebruik van decoratieve accenten om de taartentafel visueel aantrekkelijk te maken. Denk aan verse bloemen, linten, cake-toppers, glinsterende confetti of zelfs een gepersonaliseerd bord met een welkomstboodschap.

  5. Hoogteverschillen: Creëer interesse door gebruik te maken van verschillende hoogtes op de taartentafel. Plaats taarten en desserts op cakestands van verschillende hoogtes of stapel boeken op en bedek ze met een mooie doek om verschillende niveaus te creëren.

  6. Aanvullende drankjes: Vergeet niet om aanvullende drankjes aan te bieden die goed samengaan met de zoetigheden. Denk aan verse limonade, ijsthee, champagne, prosecco of zelfs een speciale cocktail die speciaal voor de gelegenheid is gemaakt.

  7. Personalisatie: Voeg een persoonlijk tintje toe aan de taartentafel door bijvoorbeeld een taart met de initialen of de leeftijd van de persoon te decoreren. Dit maakt de tafel nog specialer en zorgt voor een unieke ervaring.

204 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page