top of page
Zoeken

Patrijs werkt met een erkend veluws streekproduct.

Wist je dat Patrijs het melk voor haar roomijs gewoon uit Putten haalt en dat we het zelf pasteuriseren in onze productie in Harderwijk? Yes, dat doen we gewoon en zodoende heeft ons roomijs het label 'erkend veluws streekproduct'.


Wat is het label 'erkend veluws streekproduct'?


Het keurmerk 'erkend Veluws streekproduct' is een label voor regionale specialiteiten en staat voor authenticiteit, kwaliteit en verbondenheid met het prachtige Veluwse landschap. Dit waardevolle keurmerk onderscheidt producten die op ambachtelijke wijze zijn vervaardigd en de rijke tradities en smaken van de Veluwse regio weerspiegelen. Een must-have

is voor elke liefhebber van lokale culinaire lekkernijen.


Het 'Erkend Veluws Streekproduct' label is meer dan alleen een logo op een verpakking. Het vertegenwoordigt een verbinding tussen producenten en de Veluwse regio. Om dit keurmerk te verkrijgen, moeten producenten voldoen aan strenge criteria die de authenticiteit en kwaliteit waarborgen. Dit omvat onder andere het gebruik van lokale ingrediënten, traditionele productiemethoden en een sterke betrokkenheid bij de lokale gemeenschap. Het la


bel fungeert als een garantie voor de herkomst en het vakmanschap van de producten, en biedt jou als consument de zekerheid om echt te kunnen genieten van Veluwse specialiteiten.Melkveehouderij groenewoud


Elke week rij ik langs melkveehouderij Groenewoud op de rand van Nijkerk en Putten om verse, rauwe melk te halen. Waarom ik daar mijn melk vandaan haal? Omdat dit bedrijf MVO hoog in het vaandel heeft staan. De koeien zijn minimaal 120 dagen in de buitenlucht en als ze binnen zijn, hebben ze voldoende ruimte in de ligboxstal. Zo zijn de koeien een stuk vrolijker en blije koeien geven nou een maal lekkere melk :)


Wil je meer weten over melkveehouderij Groenewoud? Klik dan op de button hieronder.Van melk naar ijs


Nadat ik de rauwe melk zelf getapt heb, verwerk ik dit in mijn salon in Harderwijk. Hier pasteuriseer ik de melk waarna het gekoeld wordt. Eenmaal goed afgekoeld meng ik de melk met de overige ingrediënten en laat ik het rijpen. Na een aantal uren wordt het mengsel in de ijsmachine gevuld waarin de bereiding plaatsvindt. Als het ijs klaar is, vul ik de 4,5 liter bakken en gaat het ijs nog even de koeling in. Als het voldoende gekoeld is, dan kan het ijs de vitrine in. Klaar om 60 bolletjes ijs te scheppen!Ijs voor thuis

Is een bolletje niet genoeg voor jou? De oplossing is dichterbij dan je denkt! Je kunt bij ons namelijk ook halve liters bestellen. We hebben standaard een aantal potten staan in de winkel, maar wil je verzekerd zijn van jouw favoriete smaak. Bestel het ijs dan online!


We maken overigens niet alleen ijs op basis van melk, maar ook heel lekker sorbet ijs. Dit ijs is zowel lactosevrij als vegen. Het ijs is te herkennen aan de licht groene bordjes in de winkel

.

Winnaar gouden ijscreatie 2023

De ijscreatie is gebaseerd op de millefeuille, duizend laagjes bladerdeeg zoals bij een tompouce. Het ontwerp is eigenzinnig maar ook verfijnd en je wilt direct je lepel erin zetten om alle lagen knapperigheid te doorbreken.

De ijscreatie waarmee Patrijs de gouden ijscreatie prijs 2023 heeft gewonnen
Mille-tuille

Daartussen vind je romig stracciatella roomijs met het label 'erkend veluws product', licht frisse sorbets van pure chocolade uit Tanzania en bloedsinaasappel. Bedolven onder een cacao crumble onthult zich een lichte geroosterde chocolade ganache en in combinatie met aromatische toetsen van bergamot waan je je in de zevende hemel. Het geheel is afgewerkt met olijfolie, basilicum & fingerlime (kaviaar van limoen)

Nieuwsgierig geworden? Je kunt de Mille-Tuille zelf komen proeven in onze Salon in Harderwijk.


De gelato bar


Wil je niet alleen jezelf, maar ook andere mensen laten genieten van het heerlijk ijs? Voor alle feesten en partijen hebben we nu de gelatobar!


  • De Gelatobar bevat minimaal 100 bollen ijs en je kunt 2 smaken kiezen uit een wisselend assortiment aan smaken (elk 50 bollen ijs). Smaken kun je aangeven op het formulier.

  • Voor hoorntjes (of bakjes i.v.m. glutenallergie) en een ijsknijper wordt natuurlijk gezorgd. Alleen zo kun jij jezelf een vakkundig ijscoman/vrouw wanen!

62 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page